18 februar, 2008

Blitzere- Hva er galt med dere?

Er Blitz egentlig imot vold?
Er Blitz egentlig for ytringsfrihet?
Og hvorfor er alle kvinnelige medlemmer av det huset redde for barberhøveler?
Dette er tre spørsmål jeg stiller meg selv gang, på gang, på gang. Ærlig talt hver gang jeg hører eller leser om Blitz's seneste bedrifter. Litt komisk er det jo- at så mange tapere har funnet hverandre, men likevel! Her om dagen var det en demonstrasjon, hvor Blitz (som vanlig) beviste truende adferd. Når skal Blitzerne lære at å rope "snut er ut" til politiet er omtrent like intelligent som å kaste sten i glasshus?
Ikke vet jeg. Men jeg stiller også spørsmål ved logikken til enkelte av Blitzerne. Hvordan kan de gang på gang forsvare det at de okuperte et hus som ikke var deres, for så å bruke dette ulovlig hver j*vla dag?
København ble kvitt "Ungdomshuset", et hus som hadde mange likheter med Blitz (som i sitt tilfelle støttet ungdomshuset ved å kaste brosten på politiet, da det ble satt inn politikraft for å få fjernet de okkuperende).
Det at raddiser vil samle seg er da helt greit- bare ikke plag oss andre når dere gjør det!

De meget omtalte karikaturer,

Denne uken publiserte Jyllands Posten igjen muhammed karikaturtegningene, som i sin tid fikk så mye omtale og kritikk. Dette var ( i mine øyne) en utrolig statement for ytringsfriheten! For de fleste husker jo hva som skjedde sist gang Jyllandsposten trykket disse tegninger (for de som ikke husker kan vi jo ta en liten oppsummering: Flaggbrenning, terror trusler, drapstrusler, etc). Flere danske ambassader fikk bevitne flaggbrenning av ikke bare det danske, men også det norske og det tyske flagg, utenfor ambassadens låste dører og porter. Noen ambassader måtte evakueres, ettersom det var flere forsøk på å tenne på/hive stener på ambassaden (ser ut som om Blitzerne fikk noen gode ideer der).
Som tidligere kjent har danmark gått igennom mye dritt og fa*nskap på grunn av disse tegningene. Vi får håpe at de fanatiske muhammed-karikatur-tegner haterne ikke tar seg for nær av ytringsfriheten denne gangen.

08 februar, 2008

Om Skoleturer og Sosialister.

Nå har sosialistene gjort det igjen. Nå har de endelig klart å fremme et lovforslag om skoleturer, som bygger på "skolen skal være gratis" prinsippet.
Dette vil resultere i at ingen offentlig skole vil kunne mot en egenandel sende sine elever på både språklige og kulturelle reiser, hverken innlands eller utlands. Barneskoler kan ikke sende elever på leirskole. Når skal sosialistene innse at påtvungen likhet vil føre til større forskjell?
For dette gjelder (så vidt jeg vet) ikke de private eller frie skoler, ergo vil flere søke seg inn på privatskoler, og de private skoler vil bli bedre, i den form av at ikke bare får elevene reise, men det er også bevist at f.eks reiser til spania med spansk klassen, vil gi klassen en større og bedre forståelse av landet, enn hvis de bare så en litt kjip dokumentar om landet. I tillegg vil også elever bli mer motivert, og det finnes ingen bedre form for teambuliding enn å reise sammen, om det så er 2 timer til et hytte opphold.
Ingen offentlige vidregående skoler vil kunne ha utvekslingsprogrammer, og engelskklassens tur til england blir ikke noe av, og nå spør jeg meg selv- Hva tenker de på? eller med, for den saks skyld. I stedenfor, får alle i hele 2 gym (vgs) (90 kullet anno august 2007 ) gratis skolebøker.
Dvs, skulle fått gratis skolebøker, ettersom svært få av dem har fått alle bøkene, selv i februar. Og ikke alle trenger å få gratis skolebøker- gi heller ut stipend eller bøker til dem som trenger det- ikke kast det bort på unødvendige ting! Når skal AP, SV og SP innse at ikke alle elever i Norge trenger statens hjelp til å få tak i skolebøker! For min del hadde jeg alle bøkene mine samme uke som jeg begynte, og jeg led ingen finansiell nød av den grunn, og jeg er en av de få av mine venner som ikke får stipend, selv om jeg bor over 2 timer med bil fra min mor og stefar og har skilte foreldre.
Ta til fornuft. ikke kast bort penger på bøker til alle som ikke trenger det, la heller sånt være opp til hver enkelte skole- vil de bekoste 2 gym med bøker og heller sende dem på tur, så la skolen ta det valget! Alt sånt varierer fra skole til skole, ikke fra byråkrat til byråkrat.