30 april, 2009

"Du er så stresset, at du bør oppsøke lege"

Jeg er av typen som med en "magic 8 ball", rister jeg til jeg får det svaret jeg vil ha..Uansett, i dag tok jeg en stresstest på nettet, bare for å se hvor stresset jeg egentlig er. Fikk litt hodepine av å ta dem alle- for de tok J*****G lang tid :P
Testen var grei nok den, testet toleranse og en del andre ting.
Svaret var som følger:

"du er så stresset at du bør oppsøke lege".

Dette trodde jeg ikke mye på. så jeg fant en annen test.
Litt andre spørsmål, men fortsatt like seriøs. Svaret:

"Stress litt mindre, og oppsøk lege"

Tredje testen:

"Du er en veldig stresset person. Slapp litt av, ta deg litt tid til deg selv".
.. hmm- den ba meg iallefall ikke oppsøke lege.

fjerde testen:

"du liker å ta livet med ro. ingen fare."
.. kan hende jeg løy *littegranne* for å få det resultatet. men care- jeg er ikke stresset lengere =)

27 april, 2009

Politikk for Dummies

For de som ikke kan politikk, fordi de har problemer med å sette seg inn i partiene, har jeg nå bestemt meg for å beskrive noen partier på en litt ... enklere måte... for dummies :P

RV - Rotete Viktiperparti

RV er veldig rotete, og derfor vil de ha en ryddig stat som gjør alt for deg, inkludert å tørke deg bak. De liker ikke at du tenker selv, og vil derfor innføre obligatorisk kollektiv-lobotomering slik at du retter deg etter det de sier. Dette har de med stor suksess innført innad i sitt eget parti. De liker å bytte navn ofte, for før, så het de AKPML, eller Anti Kapitalister, Mer Lureri, men nå heter de Rødt- fordi de liker å male byen rød i borgerskapets blod.

SV - Sur Vagina (eller Fitte) parti.

SV består av 90 % sure fitter, eller "feminister" som de kaller seg, og resten er avdankede traktor lesper fra Ottar. SV liker å heie på vålerenga, og de liker alt som er skittent. Derfor vil de forby dusjer. I tillegg vil traktor-lesbene kjøre traktor hele tiden, så de vil forby bensinbiler og innføre ”miljøfartskrenser” på 3,5 kilometer i timen, slik at de kan kjøre traktor på motorveien hele dagen.

AP - Apepartiet.

Apepartiet liker å kalle seg for De Norske Aper, eller DNA. AP er SV light, og blir for øyeblikket ledet av Jens, AP(enes) Konge. Han liker ett eneveldig styre, og er for øyeblikket i et samarbeid med SV og SP. Apepartiet vil at alle skal betale så mye skatt som mulig, slik at ingen andre enn dem har råd til bananer, som de liker å importere fra Fairtraid.

SP – Sure Proletarer

SP er ”gøy på landet” partiet. De sitter i øyeblikket i et regjeringssamarbeid med AP og SV, primært fordi de laget masse bananer til Jens da de spurte om de kunne få være med i regjeringen. SP liker dialekt, og alle lider desværre av sykdommen NyNorsk. SP var ledet av Åslauk i Haga, som er en slags plante, men nå har de byttet til en eller annen ingen helt vet hvem er.

KRF - Kristen Rar Flokk

KRF er en slags utbryter-sekt av Kristendommen. De vil istedenfor Norges lover innføre de 10 bud, og omgjøre evolsjonsteorien til ”I begynnelsen …” KRF var ledet av en prest, Kjell Magne Bondetamp, han var til og med statsminister et par ganger, men han gikk av hver gang, fordi stemmene i hodet hans sa han skulle gjøre det. Nå er de ledet av en høybråte, som alle medlemmer må tilbe minst 8 ganger daglig. KRF er i mot alt, med mindre det står i bibelen. De prøvde en liten stund å bli med i Amish, men Amish ville ikke ha dem.

V - Vetikke?

V mener ikke noe som helst, bortsett fra at de ikke liker eu. Partilederen er Lars Sponheim, en litt eksentrisk kar som liker sauer.. Hva som foregår på gården hans vet ingen, men PETA har fått tilsendt anonyme videoer av hva som skjer, og det foreligger en granskning pr dags dato.

H - Høyere aksjekurser.

Høyre er det ingen som vet så mye om, bortsett fra at de liker penger. H liker ikke skatt, fordi sosialistene sløser dem bort på bananer. H liker ikke å stå i kø, for det er så utrolig unødvendig, og fordi det tar tid, og tid er penger. H er for øyeblikket ledet av Erna Solberg og børsen. Folk som stemmer høyre blir ofte forfulgt av raddiser. Blitz hater høyre. Høyre er liker ikke SV, fordi de lukter, siden SV ikke liker dusjer.

FRP - Farlige Rare Polakker

FRP var ledet av Karl I Hagen, helt til han fikk Griseinfluensa og måtte erstattes med Siv Jensen. FRP er ikke så glade i innvandrere eller sosialister, noe som er fint, for det er nok ganske gjensidig. Man vet ikke så mye om FRP i dag. FRP er glade i alkohol, tobakk og USA.

Diverse politiske temaer som ofte blir tatt opp:

Nynorsk

Det første tilfellet av nynorsk ble påvist på 1800 tallet, på den første pasienten Ivar Aasen. Ingen vet helt hvordan det smitter, men vi vet at alle andre enn nordmenn er immune mot den. Ingen kur er hittil kjent mot nynorsk. Samnorsk er en mild version av nynorsk.

Global Oppvarming

Global oppvarming ble opfunnet av Al Gore, da han på en veldig smertefull måte lærte at man ikke må grille på isflak på nordpolen. Dette laget han en film om - ”en ubehagelig sannhet”, men som egentlig heter ”hvorfor jeg ikke griller på nordpolen lengere”.

20 april, 2009

En drittsekk er en drittsekk uansett nasjon?

Er innvandrere virkelig så farlige for den norske intigreringen som Fremmskrittspartiet vil ha det til, eller er det ganske enkelt bare gammeldagse fordommer? Uansett grunn, så lever vi ikke på femtitallet.

Før du leser dette, vil jeg gjerne få påpeke en viktig faktor i i samfunnet, som man alltid må vurdere i enhver gitt sammenheng, nemlig at et individ er et individ, og som et individ, tar man ett individuelt valg. I teorien. Som et individ, er man del av flere grupper. Hver har sin historie og bakgrunn, og hver sin måte å reagere på. Noen kan være svært preget av et tøft liv, andre ikke. Dette er det desverre ikke mange politikere som husker på når de uttaler seg om innvandring og intigrering i media eller lignende, og fremstår derfor som ekstreme. Det er kanskje også derfor ikke alle er så glade i hverken Fremmskrittspartiet eller Sosialistisk venstreparti- begge på hver sin side av diskusjonen.

Oppvekst og skolegang

Man skal ha det til at det er tre hovedfaktorer som påvirker og former ett menneske til å bli den man er som voksen: Kultur, arv og miljø. Miljø er nøkkelordet her. For fra og med barndommen går man på obligatorisk skole. Osloskolene slår dårlig ut på de såkalte ”innvandrerskolene” da osloskolene med flest innvandrere har en tendens til å ha mer problemer både miljømessig og faglig sett (aftenposten), enn andre skoler. Dette kan skyldes mange faktorer som f.eks soneindelingen i Oslo. I og for seg er dette en god tanke, men de som utformet dette tenkte tydligvis ikke på den tydelige ”ghettofiseringen” av oslo. ”Ghetto” er et ganske sterkt ord, men også et veldig riktig ord. For det er slik at vi har en uskreven segregering av Oslo. Dermed fører samtidig dette også til en slags segregering i skolene, hvilket i bunn og grunn forslaget er laget for å unngå. Oslo er et konkret eksempel på hvor dårlig intigreringen på ett sted kan gå. ”I teorien har teori og praksis det samme utfallet. I praksis er det ikke slik” – ukjent.

Det er viktig for en person under opplæring å få så mye innsikt i andre lands kulturer og språk, og slik kunnskap finnes dessverre ikke i norsk skole i dag. Vil dette automatisk tilsi at et etnisk mangfold da er noe å lengte etter? Det kan være det. Hvis man tar turen ut til f.eks Dønski vidregående skole, vil man automatisk finne ett mye bedre miljø, og en bedre og vellykket intigrering. Dønski hadde senest tirsdag d. 17 mars, internasjonal dag, et årlig arrangement ved skolen. Dønski har også hatt en god intigrering, da elevene trives svært godt, tross fordommene gjort rundt skolen av andre skoler i området. Dønski elevene valgte så å gå ut i media med en undersøkelse som viste at det var svært høy trivsel ved skolen. Dette er et konkret eksempel på at norske politikere bør før de uttaler seg til media om de norske skolene, ta turen ned til flere skoler enn den ene ”problemskolen” de besøker, før de drar alle over samme kam.

Sekulærsamfunn neste?

”Norge er for snille” Sa Siv Jensen i åpningstalen på Fremmskrittspartiets landsmøte. Selv om Fremskrittspartiet ikke alltid er noe å lengte etter, kan man jo si det ligger noe fornuft i dette sitatet. Norge godtar rett og slett for mye, av alt fra vold, trygdemisbruk og bruken av religiøse hodeplagg fra tidlig alder. Det er ikke slik at vi skal stoppe innvandringen, men heller legge vekt på det faktum at vi har et stort intigreringsproblem i Oslo i dag, med tanke på kvinnediskriminering blant våre en del av våre nyere landsmenn fra muslimske land.

Hvordan har det seg at et land som Tyrkia, med flertallet muslimer har en strengere politikk med tanke på bruk av religiøse hodeplagg i skolen, når Norge hvor Islam er en minoritetsreligion ikke klarer å få en slik regel i henhold til bruken av religiøse hodeplagg hijab, burka eller niqab i skolen? Tyrkia er et land der flertallet av befolkningen tilhører Islam. Men samtidig er Tyrkia lengere fremme i tid enn oss, og har et sekulært styre, det vil si at de ikke har en statsreligion som norge. Tyrkia har et totalforbud mot religiøse hodeplagg og symboler, hvilket Norge per i dag ikke har, noe som ikke henger helt sammen.

Er vi ikke like alle sammen?

Er ikke alle mennesker like? Bør man i det hele tatt definere ”innvandrere” og ”utlendinger” i det hele tatt? For meg er spørsmålet om nasjonalitet viktig i intigreringen i skolen. Igjen er nøkkelordene miljø, arv og kultur. Man tilhører det landet man er født i, samtidig tilhører man det landet man har aner fra, i tillegg til at man tilhører det landet man føler seg mest hjemme i. Jeg er en ”etnisk nordmann”, selv om jeg er oppdratt engelsk og føler meg mest hjemme i Danmark. Når noe så lite skaper en forvirring hos meg kan jeg ikke unngå å tenke hvordan det føles å være født og oppvokst i Norge, samtidig som ens foreldre kanskje legger vekt på at du er fra f.eks Afganistan, og derfor defineres du som afganer.

Barn og ungdom er fremtiden til Norge i dag. Uansett farge, legning, nasjonalitet, eller nasjonalfølelse. Jeg føler meg heldig som går på en skole der det er et stort kulturelt mangfold, og intill enkelte politikere innser det, skal de ikke uttale seg så alt for mye

01 april, 2009

Do not use in event of fire

---> skilt utenfor heisen i Gran Canaria, vinterferien 09.



... Not to be followed by Crippled and Pregnant and Ladies. Caution.
---> Rulletrapp i Japan



Engelsk kan fort snakkes dårlig. Det er irriterende at folk ikke gidder å lære seg engelsk, slik at folk kan lese skilter.